Liderul social-democrat Mircea Geoana a declarat ca "poate si vrea" sa fie prim-ministru al unui guvern PSD-PC care "sa duca Romania acolo unde merita" si a precizat ca acesta este "legamantul " pe care il face un partid serios, potrivit NewsIn.
Anuntul lui Geoana a fost facut la Alexandria, in cadrul unei dezbateri a PSD pe teme de agricultura, si la indemnul vicepresedintelui Ilie Sarbu.

"Eu zic sa ii cerem domnului Geoana sa spuna clar, ca am vazut prin presa tot felul de nume vehiculate, daca presedintele partidului poate sau nu poate fi numit candidatul partidului nostru pentru postul de prim-ministru", a spus Sarbu. Raspunsul lui Geoana a venit imediat: "Poate si vrea".

Liderul PSD a adaugat ca o candidatura a sa este normala pentru PSD de vreme ce si in perioada 2000-2004 presedintele partidului, Adrian Nastase, a fost si premier.

"Presedintele partidului va conduce aceasta campanie pentru revenirea PSD la guvernare si am sa fiu mandru sa reprezint un guvern al aliantei PSD-PC, un guvern Mircea Geoana, care sa duca Romania acolo unde Romania merita sa fie. Acesta este legamantul si acesta este lucrul pe care il face un partid serios", a spus Geoana.

Liderul PSD s-a referit si la contracandidatii sai anuntati pentru functia de premier, sustinand ca Stolojan e "cel mai mare traseist politic", iar Tariceanu ar trebui sa se pregateasca, mai degraba pentru opozitie "pentru ca asta maturizeaza si face un om politic mai responsabil".

Geoana a aratat ca Stolojan a fost premier al social democratilor, l-a sustinut apoi pe Ion Iliescu in campania din 1996, pentru a trece ulterior in tabara liberalilor. "Dupa asta s-a transformat in lacrimogenul de serviciu al lui Traian Basescu si mai nou este popular european. Cel mai mare trasesist politic este Stolojan si are tupeul sa spuna ca vrea sa conduca Romania in urmatorii patru ani de zile", a spus Geoana.

"Nu pot sa nu fiu putin ironic cand il aud pe domnul Tariceanu spunand ca doreste inca patru ani de guvernare. Pentru ce domnule Tariceanu? Pentru 5 km de autostrada in patru ani? Pentru zero bani europeni.in patru ani de zile? Pentru ce inca patru ani de zile? Poate patru ani de opozitie, pentru ca asta maturizeaza si face un om politic mai responsabil", a mai spus liderul socia-democrat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.