"Eu cred ca nimeni nu are dreptul sa fie scutit de o asemenea investigatie. Este obligatia celor de la parchet si de la DNA sa se aplece si asupra cazurilor Stolojan, Seculici, Videanu", a declarat presedintele PSD, Mircea Geoana.

Geoana a precizat ca a votat pentru inceperea urmaririi penale in cazurile Codrut Seres si Paul Pacurar, desi a sustinut ca dosarul lui Seres este "exagerat". "Dosaru Seres este exagerat. Nu am vazut elemente de spionaj sau documente secrete pe care acesta le-ar fi trimis in strainatate", a comentat el.
Presedintele Mircea Geoana considera ca majoritatea de voturi pentru inceperea urmaririi penale s-a datorat cu precadere unanimitatii membrilor comisiei juridice, motivand pe aceasta baza votul negativ dat pe 13 august de Camera Deputatilor in cazurile Adrian Nastase si Miron Mitrea, unde comisia juridica a fost divizata, a precizat Geoana.

Intrebat daca o condamnare a lui Codrut Seres ar putea insemna si o condamnare a aliantei PSD-PC, Mircea Geoana a infirmat aceasta ipoteza, fiind convins ca Seres isi va dovedi nevinovatia in instanta.

Liderul PSD a readus in discutie initiativa partidului cu privire la modificarea Constitutiei in ceea ce priveste eliminarea imunitatii, precizand ca strangerea de semnaturi a fost avansata azi si exista in acest moment un numar necesar de semnaturi din partea senatorilor PSD si PC pentru supunerea la vot a acestei initiative in sedintele viitoare ale Senatului.