"Si el (Seres-n.r.), si orice demnitar aflat in situatia asta nu poate fi decat vitcima complotarilor nesfarsite care se fac pe acest subiect si a faptului ca se creeaza un fel de preadevar, o impresie in opinia publica asupra faptului ca trimiterea egal vinovatia. In rest, n-are de ce sa ii prejudicieze.(...) Efectul de imagine este atunci cand insinuam in mod necinstit si neprofesional ca asta inseamna ca echivaleaza cu vinovatia stabilita", a declarat deputatul PC Sergiu Andon, dupa ce Senatul a avizat favorabil cererile Parchetului de incepere a urmaririi penale a lui Codrut Seres.

Liderul conservator a precizat ca solutia data de senatori nu se compara cu cea a deputatilor in cazurile Mitrea si Nastase, fiind vorba de imprejurari si materiale diferite.

"Inseamna ca cele doua camere sunt niste compostatoare ca in autbuz si automat trebuie sa dea aceleasi solutii in toate cererile? Sunt solutii diferite, de la caz la caz, dupa imprejurari, dupa convingerea celor care voteaza, dupa material si asa mai departe", a comentat Andon.