Vicepresedintele PNL, senatorul Norica Nicolai, spera ca presedintele Basescu sa nu-l suspende pe liberalul Paul Pacuraru din functia de ministru al muncii intrucat ar comite o "nedreptate" si ar gira astfel un "dosar politic", relateaza NewsIn.

Nicolai a spus ca nu are informatii potrivit carora presedintele Traian Basescu ar intentiona sa il suspende pe ministrul Paul Pacuraru pentru care Senatul tocmai a incuviintat inceperea urmaririi penale in dosarul mitei.

"Sper, in acord cu Senatul si cu colegii din Comisia Juridica, ca nu va face acest gest pentru ca nu este justificat. Este doar o posibilitate, nu o obligatie a presedintelui sa uzeze de aceasta prerogativa constitutionala si, in opinia mea, daca il suspenda pe domnul Pacuraru, care se afla dintr-un punct de vedere in aceeasi situatie cu domnul Atanasiu, ar comite nu numai o nedreptate, dar si ar gira un dosar politic. Ceea ce nu cred ca presedintele Romaniei isi poate permite" a comentat senatorul PNL.

Vicepresedintele PNL a mai spus ca votul dat de plenul Senatului este in concordanta cu dezbaterile din comisia juridica, chiar daca senatorii si-au exprimat opinia potrivit careia materialul probator al procurorilor este confuz si neconlcudent in ambele cazuri- Seres si Pacuraru. "Senatul a spus foarte clar ca are indoieli cu privire la calitatea documentelor, la argumentele pe care le au procurorii dar aceste indoieli pot fi spulberate numai in justitie. Parlamentul nu s-a substituit corpului de justitie si nu va face lucrul asta niciodata" a conchis Nicolai.

Senatorul a mai spus ca recomandarea comisiei de extindere a anchetei in dosarul Seres asupra unor lideri PD-L-Theodor Stolojan, Adriean Videanu si Gheorghe Seculici- nu reprezinta o politizare a dezbaterilor. "Hotararea Parlamentului nu vizeaza pe nimeni, noi am exemplificat cu privire si la implicarea altor persoane. Nu sunt deloc recomandari politice, noi, in virtutea articolului 1 din Constitutie si al controlului dintre puterile statului, avem dreptul sa cerem justitiei sa respecte Constitutia. In acest caz i-am cerut sa respecte articolul 16 din Constitutie si sa faca o urmarire penala nepreferentiala, netinand cont de calitatea sau apartenenta politica a persoanei, pentru ca nimeni nu este mai presus de lege indiferent carui patrid politic ii apartine si in al doilea rand, conform Constitutiei, i-am cerut sa respecte termenul rezonabil", a precizat Nicolai. Ea a mai invocat o prevedere a Conventiei Europene si pentru care Romania a fost aspru criticata.

Paul Pacuraru, acuzat de mita intr-un dosar in care este implicat si liderul liberal Gorj Dan Ilie Morega, risca sa fie suspendat din functia de ministru al muncii, dupa ce plenul Senatului a aprobat ridicarea imunitatii sale parlamentare in vederea continuarii anchetei. Daca s-a cerut urmarirea penala, Presedintele Romaniei poate dispune suspendarea din functie a unui membru al Guvernului, iar trimiterea in judecata atrage automat suspendarea lui din functie. Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie, precizeaza art.109, alin 2 din Constitutie.

Pacuraru nu am facut niciun fel de comentariu dupa votul Senatului, insa el le ceruse colegilor, in plen, sa aprobe cererea procurorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.