Senatul a decis astazi ca procurorii sa continue urmarirea penala a fostilor ministri Codrut Seres si Paul Pacuraru, potrivit NewsIn.

Senatorii au aprobat inceperea urmaririi penale pentru Codrut Seres in dosarul Electrica cu 83 de voturi pentru, 36 impotriva si 1 vot anulat, in dosarul Hidrolelectrica cu 79 de voturi pentru,40 contra si 1 vot anulat, precum si impotriva lui Paul Pacuraru cu 75 de voturi pentru si 44 contra.

Senatorul PC Codrut Seres a declarat , dupa votul favorabil al Senatului privind urmarirea sa penala, ca se este nevinovat si ca Parchetul "trebuie sa-si faca treaba" si sa verifice in ce masura acuzatiile formulate impotriva sa sunt valabile.

"Declar, in continuare, ca sunt nevinovat din doua motive: in ambele cazuri nu au fost create prejudicii nici la bugetul statului si nici la societatile respective si nu s-a dat si nu s-a luat mita. Celelalte povesti cu tradare si spionaj, sa fim seriosi, nimeni nu mai crede in Feti-Frumosi in secolul 21. (...) Sper ca Parchetul sa-si faca treaba si sa verifice in ce masura ceea ce au formulat in urma cu doi ani este valabil acum", a declarat Seres.

Senatorul PC a precizat ca s-a abtinut la vot pentru ca a considerat corect sa nu voteze pentru el insusi si a adaugat ca, in postura in care se afla acum , nu este "nici incordat, nici relaxat".

Intrebat cum comenteaza recomandarea senatorilor de extindere a cercetarilor si asupra unor alti fosti demnitari, Seres a spus ca aceasta nu e o problema care-l priveste. "E treaba Parchetului, dar Parchetul m-a obisnuit sa nu cred in lucrurile pe care ar trebui sa le faca. Asa ca dati-mi voie, personal, sa nu am totala incredere in Parchet", a spus senatorul PC.

Senatul a fost sesizat de Parchet in cazul a doua dosare in ceea ce-l priveste pe conservatorul Codrut Seres, fost ministru al Economiei, dosare referitoare la privatizarea SC Electrica Muntenia Sud si la situatia de Hidroelectrica. Seres este acuzat ca de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational, adica a retelei de spionaj organizate de Stamen Stantchev, precum si ca a ascuns activitatile infractionale savarsite de conducerea Hidroelectrica. .

In cazul ministrului muncii Paul Pacuraru, acesta este acuzat de luare de mita. Pacuraru a declarat ca, in dosarul lui care se afla la DNA, luarea de mita este "o infractiune conexa, nu directa", si are in spatele ei "zero lei si zero bani".

Ministrul liberal al Muncii Paul Pacuraru a votat in Senat cererea privind inceperea urmaririi sale penale.

In momentul votului, Pacuraru a aratat bilele pentru a demonstra ca voteaza pentru inceperea urmaririi sale penale.

In fata tribunei Senatului au fost instalate trei masute cu cate doua urne, una neagra, una alba. Votul este secret cu bile. Fiecare senator a primit pe rand, cate doua bile, una neagra, una alba, pentru fiecare din cele trei dosare, iar apoi merge mai departe pentru a primi alt set de bile si a-si exercita alt vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.