Conducerea Consiliului National Secuiesc face demersuri ca, in cat mai multe localitati din Secuime, sa fie organizate referendumuri locale oficiale privind autonomia Tinutului Secuiesc, transmite corespodnentul NewsIn.
Vicepresedintele Consiliului National Secuiesc (CNS), Ferenc Csaba, a declarat, luni, corespondentului NewsIn, ca, in prezent, au loc consultari in acest sens, la nivel local si scaunal, cu reprezentantii alesi, iar semnalele venite sunt pozitive. Totodata, CNS ar dori ca aceste referendumuri sa aiba loc inca din acest an, daca se va putea.

“Noi am vrea sa fie in acest an, daca s-ar decide macar intre orase, municipii, in general vrem sa fie in cat mai multe localitati. Incercam in acest an, purtam tratative aproape incontinuu, am avut si intalniri. Orasele din secuime vor sa faca si o asociatie si tinem legatura cu fiecare primar”, a declarat Ferenc Csaba.

La inceputul lunii iulie, CNS, intrunit la Sfantu Gheorghe, a hotarat ca liderii Consiliului sa poarte tratative cu alesii locali privind organizarea unor referendumuri oficiale pentru autonomia Tinutului Secuiesc. CNS a organizat un referendum intern in cursul anului trecut, iar potrivit datelor prezentate in luna februarie 2008, la sedinta din Sfantu-Gheorghe, 99,3% din cei interviati s-au pronuntat in favoarea autonomiei. Referendumul a avut loc, cu urna mobila, in judetele Covasna, Harghita si Mures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.