26 August 2008 , 02:35 in Politica
CSM a dispus sesizarea Inspectiei Judiciare si transmiterea situatiei privind declaratiile de avere nedepuse/neactulizate in cazul a sute de magistrati, printre care secretarul de stat Sorin Stanescu sau fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu.
Pe lista se regasesc actualul sef al DGA, procurorul Irinel Paun si mai multi judecatori de la Curtea de Apel Bucuresti sau Tribunalul Bucuresti.

Potrivit unui comunicat de presa remis luni, decizia s-a luat dupa ce Consiliul Superior al Magistraturii a finalizat verificarile privind situatia depunerii/actualizarii declaratiilor de avere si de interese ale magistratilor.

Au fost avute in vedere personalul aflat in functie si care avea obligatia depunerii declaratiilor de avere si de interese actualizate pana la data de 15.06.2008 (respectiv 16.06.2008, data limita prevazuta de lege cazand intr-o zi de duminica), precum si persoanele numite sau eliberate din functie intre data de 25.11.2007 (la care au intrat in vigoare, in integralitatea lor, dispozitiile Legii nr.144/2007) si data de 31.07.2008, acestora din urma revenindu-le obligatia depunerii declaratiilor in termen de 15 zile de la numirea/eliberarea din functie sau, dupa caz, de la inceperea/incetarea activitatii, informeaza comunicatul.

In urma verificarilor, s-a constatat ca patru persoane nu au depus sau actualizat declaratiile de avere sau de interese pana la data controlului, printre care Tudor Chiuariu, fost ministru al Justitiei si fost membru CSM, si alte trei persoane din aparatul propriu; persoane care au depus/actualizat declaratiile de avere sau de interese cu depasirea termenului prevazut de lege - 16, dintre care un fost membru CSM si 15 persoane din aparatul propriu.

In ceea ce priveste instantele judecatoresti (judecatori, magistrati asistenti, asistenti judiciari), pana la data controlului, a rezultat urmatoarea situatie: persoane care nu au depus declaratiile de avere sau de interese pana la data controlului - 746, care nu au depus/actualizat atat declaratia de avere, cat si declaratia de interese - 206; care nu au depus/actualizat declaratia de interese: - 494; care nu au depus/actualizat declaratia de avere: - 46;

Alti 481 magistrati au depus/actualizat declaratiile de avere sau de interese cu depasirea termenului prevazut de lege(tardive).

In ceea ce priveste declaratiile date de procurori, pana la data controlului a rezultat 171 de persoane care nu au depus declaratiile de avere sau de interese pana la data controlului - 171; care nu au depus/actualizat atat declaratia de avere, cat si declaratia de interese - 71; care nu au depus/actualizat declaratia de interese: - 84; care nu au depus/actualizat declaratia de avere - 16.

81 de procurori au depus/actualizat declaratiile de avere sau de interese cu depasirea termenului prevazut de lege.

Situatia de mai sus urmeaza, potrivit CSM, a fi actualizata avandu-se in vedere inscrisurile transmise Consiliului Superior al Magistraturii dupa data finalizarii verificarilor, respectiv 21 august.
"Avand in vedere rezultatele verificarilor (...)s-au dispus urmatoarele masuri: sesizarea Inspectiei Judiciare de pe langa Plenul Consiliului Superior al Magistraturii si transmiterea situatiei privind declaratiile nedepuse/neactualizate si tardiv depuse/actualizate; comunicarea situatiei privind persoanele care nu au depus/actualizat declaratiile de avere si de interese, or depunerea/actualizarea a avut loc cu depasirea termenului prevazut de lege, catre Agentia Nationala de Integritate, in conformitate cu dispozitiile art.10 lit.g din Legea nr.144/2007", se arata in comunicatul de presa al CSM de luni.


Te-ar putea interesa si:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la 9AM sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chiuariu si cateva sute de magistrati, reclamati de CSM la ANI.

chiuariu, spalatelul pe creier si penalul(altul) peneleului (1 comentariu, 283 vizualizari)
pai secatura asta, sustinuta de baronul fenechiu, a facut si face in continuare numai deservicii romanilor. prin politizarea si mai ales penelizarea actului de justitie in teritoriu, a demonstrat...
sa nu exageram (1 comentariu, 251 vizualizari)

Ultima ora din Politica pe 9AM