Vicepresedintele PNL Teodor Melescanu a afirmat astazi ca liderul PD-L Emil Boc face declaratii de tip mitraliera, pe banda rulanta, care sunt de rea-credinta si fara acoperire deoarece Guvernul aloca resursele in functie de proiecte, nu de apartenenta politica, potrivit NewsIn.

"Boc da dovada de o remarcabila rea credinta, avand in vedere ca municipiul Cluj, care este unul dintre cele mai bogate din Romania, a supt de la tata bugetului si cand dansul a fost in cadrul Aliantei la guvernare, si dupa ce nu a mai fost la guvernare. Acelasi lucru este valabil pentru toate localitatile, ca este vorba de orase, de municipii sau de comune, alocarea de resurse s-a facut pe proiecte si dupa nevoi", a sustinut vicepresedintele PNL, care a insistat ca alocarile nu au fost facute niciodata pe baze de partid, ci dimpotriva, pe proiecte. "(...) chiar au fost mai multe alocari de fonduri la primarii provenind din alte partide pentru ca erau mai multi primari proveniti din alte partide decat la primarii PNL", a insistat Melescanu, care a tras concluzia ca Boc vorbeste in stilul sau "cunoscut".

"Domnul Boc face declaratii de tip mitraliera, pe banda rulanta si spune orice considera dansul ca ar putea sa-i aduca un sprijin electoral. Eu consider insa ca pe langa faptul ca vorbesti repede, dai din gura si ai impresia ca esti convigator, cred totusi ca principalul element in declaratiile unui om politic trebuie sa fie o analiza foarte serioasa", a afirmat Melescanu.

Presedintele PD-L Emil Boc a acuzat duminica Guvernul Tariceanu ca, la fel ca inaintea alegerilor locale din iunie 2008, pregateste o alocare a banilor publici catre acele administratii locale care sa-i ajute pe liberali in campania pentru parlamentare, folosind resursele in scop de mita electorala.

"PD-L acuza PNL ca pregateste din nou o mita electorala prin alocarile publice de bani", a precizat Boc, subliniind ca aceasta practica a fost utilizata si la alegerile locale din iunie 2008. "O asemenea situatie se pregateste a se repeta si in toamna acestui an pentru alegerile parlamentare. PNL pregateste o noua alocare de fonduri guvernamentale din bani publici, cu preponderenta catre primarii PNL si de cumparare a primarilor de la alte formatiuni politice, pentru atragerea lor in campanie alaturi de candidatii PNL", a afirmat el.

Liderul PD-L a prezentat modul in care au fost repartizate fondurile guvernamentale catre teritoriu inaintea scrutinului din iunie 2008. Presedintele PD-L a mentionat ca, prin acele alocari, PNL a primit 42,42%, desi la nivelul anului 2008, inaintea alegerilor locale, liberalii au, ca pondere a primarilor, 22%. Boc a mentionat ca PSD-ului i s-au alocat 34,46% din suma la o pondere de 33% primari, PD-L-ului i s-au dat 6,45% la o pondere de 27%, UDMR-ului i s-a dat 6,15% la o pondere de 6%. Primarii altor formatiuni, circa 12%, au primit aproximativ 5,7%. Boc a mai subliniat ca primarii democrat-liberali guvernau, de fapt, 62% din populatie. Potrivit lui Boc, alocarile Guvernului au reprezentat mita electorala si din perspectiva faptului ca au fost date unor primarii conduse de oameni de la PD-L pentru a-i convinge sa candideze in alegerile locale pentru PNL, cu referire la localitati din judetele Galati, Cluj, Iasi si Maramures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.