Dupa ce a interpretat rolul lui Traian Basescu, Florin Calinescu se pregateste sa joace propria partitura politica.

PNL poarta negocieri cu celebrul om de televiziune Florin Calinescu, caruia i-a propus sa candideze sub culorile sale intr-un colegiu din circumscriptia Arges. Presedintele filialei PNL Arges, deputatul Adrian Miutescu, nu a ascuns interesul formatiunii sale pentru Calinescu. „Am fi foarte onorati daca Florin Calinescu va accepta sa candideze pentru noi. Mai multe informatii nu pot oferi acum. Daca domnia sa va accepta, atunci imediat vom oficializa desemnarea domniei sale drept candidat al nostru", ne-a spus Miutescu. Contactat de Cotidianul, Florin Calinescu a facut urmatoarele precizari:

„Din patru in patru ani sunt contactat pentru a reprezenta un partid la alegeri.Da, am fost contactat de PNL. In acest moment inca nu am luat vreo decizie. Daca ma sunati intr-o saptamana, veti avea raspunsul meu, pozitiv sau negativ. Acesta este termenul pe care l-am decis pentru a da un raspuns, pentru ca, in situatia in care va fi unul pozitiv, atunci trebuie sa am timpul necesar pentru a intra in campanie".

Potrivit declaratiilor facute de liberalul Adrian Miutescu, discutiile cu Florin Calinescu vizeaza o candidatura in colegiul pentru Senat arondat municipiului Pitesti. La o prima analiza, se pare ca acest colegiu este unul „bun" pentru liberali, fapt confirmat si de unele surse din PNL. Colegiul de la Senat se suprapune peste trei colegii de la Camera Deputatilor, unde PNL are doi candidati cotati in partid cu sanse bune in alegeri: actualul deputat Dominic Gerea si Teodor Nicolescu, secretar de stat in Ministerul Justitiei. Sursele citate au mai precizat ca Florin Calinescu are o legatura afectiva cu judetul Arges, el fiind de origine din aceasta zona.

„Desi sunt nascut in Timisoara, am crescut pana la sapte ani aici, langa Pitesti. Majoritatea rudelor mele sunt aici, unde am si o casa", a declarat Florin Calinescu.

O eventuala alaturare a lui Florin Calinescu de PNL pare surprinzatoare, cel putin din punctul de vedere al precedentelor. Florin Calinescu a fost perceput, in anii trecuti, ca un apropiat al PSD. Nu doar prietenia si relatiile de afaceri cu fabricantul de bere si totodata finantator al PSD Gheorghe Florea confirma aceasta apropiere. In unele talk show-uri, Calinescu chiar a dat unele sfaturi dezinteresate liderilor PSD. De altfel, inainte de alegerile parlamentare din noiembrie 2004, oficiali ai PSD nu au ascuns faptul ca l-au contactat pe Calinescu pentru a candida pe listele acestui partid. Numele lui Calinescu a circulat la bursa zvonurilor si pentru o candidatura la Primaria Capitalei. Mai mult, la un moment dat s-a vorbit si de o eventuala candidatura la Presedintie a cunoscutului realizator tv.