In ciuda zvonurilor aruncate cu generozitate, democratii nu doresc sa-si schimbe doctrina social-democrata. Singurul adevar in povestea transformarii PD in formatiune crestin-democrata il constituie posibilitatea tot mai atent analizata a scoaterii partidului din Internationala Socialista si inscrierea lui in Grupul Popular din cadrul Parlamentului European. "Sub nici o forma!", a reactionat unul din liderii democrati in fata informatiei ce dadea ca certa transformarea PD in partid crestin-democrat. "Singura noastra problema e la ce grup din Parlamentul European vom adera. PD se poate integra fara a-si schimba doctrina social-democrata in Grupul Popular din cadrul Parlamentului European. Si partidul domnului Barosso se numeste social-democrat, dar face parte din Grupul Popular. Nimic nu ne impiedica si pe noi sa facem acelasi lucru", a declarat sursa citata.

Posibilitatea iesirii din Internationala Socialista se afla in atentia PD de mai mult timp. Democratii sunt nemultumiti, in principal, de faptul ca liderii Internationalei nu si-au mentinut neutralitatea si in cursul campaniei electorale din 2004 au sustinut, la nivel declarativ, cealalta formatiune social-democrata, PSD-ul condus atunci de Nastase. In plus, cat timp s-a aflat in opozitie, PD a tot sesizat forurile Internationalei Socialiste asupra faptului ca PSD exercita presiuni politice in vederea eliminarii democratilor de pe scena politica romaneasca, insa demersurile lor au ramas fara raspuns.

Romania Libera

Sursa: Romania LiberaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.