In ciuda zvonurilor aruncate cu generozitate, democratii nu doresc sa-si schimbe doctrina social-democrata. Singurul adevar in povestea transformarii PD in formatiune crestin-democrata il constituie posibilitatea tot mai atent analizata a scoaterii partidului din Internationala Socialista si inscrierea lui in Grupul Popular din cadrul Parlamentului European. "Sub nici o forma!", a reactionat unul din liderii democrati in fata informatiei ce dadea ca certa transformarea PD in partid crestin-democrat. "Singura noastra problema e la ce grup din Parlamentul European vom adera. PD se poate integra fara a-si schimba doctrina social-democrata in Grupul Popular din cadrul Parlamentului European. Si partidul domnului Barosso se numeste social-democrat, dar face parte din Grupul Popular. Nimic nu ne impiedica si pe noi sa facem acelasi lucru", a declarat sursa citata.

Posibilitatea iesirii din Internationala Socialista se afla in atentia PD de mai mult timp. Democratii sunt nemultumiti, in principal, de faptul ca liderii Internationalei nu si-au mentinut neutralitatea si in cursul campaniei electorale din 2004 au sustinut, la nivel declarativ, cealalta formatiune social-democrata, PSD-ul condus atunci de Nastase. In plus, cat timp s-a aflat in opozitie, PD a tot sesizat forurile Internationalei Socialiste asupra faptului ca PSD exercita presiuni politice in vederea eliminarii democratilor de pe scena politica romaneasca, insa demersurile lor au ramas fara raspuns.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.