Seful statului l-a asigurat pe Mihail Saakasvili ca Romania sprijina aderarea tarii sale la NATO
Traian Basescu si-a incheiat ieri turneul de doua zile pe care l-a efectuat in Ucraina, Moldova, Azerbaidjan, Georgia si Turcia.

Presedintele a declarat dupa intrevederea cu Mihail Saakasvili ca, din punctul de vedere al Romaniei, Georgia trebuie „sa gaseasca formule" pentru demararea discutiilor cu partea rusa.

Basescu a spus ca negocierile cu privire la integritatea teritoriala a Georgiei sunt esentiale si trebuie facute si cu partile de care aceasta depinde in mod direct. El i-a sfatuit pe liderii de la Tbilisi sa treaca de la vorbe la fapte pentru ca Georgia are nevoie de ajutor umanitar.

Presedintii statelor din zona Caucaz-Marea Neagra trebuie sa adopte o atitudine ponderata si inteleapta, a mai spus Basescu. El a accentuat ca Romania va sustine, la reuniunea Consiliului de ministri al NATO, necesitatea ca Georgia si Ucraina sa primeasca MAP (Membership Action Plan).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.