Purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, a declarat ca proiectul ar putea fi finalizat in urmatorii sase-zece ani, iar costurile vor depasi doua miliarde de euro, potrivit NewsIn.

"Aceste campusuri sunt gandite ca niste orase, cu centre medicale, culturale si sportive proprii si cu alte servicii necesare unei comunitati", a precizat Spataru.

Construirea unui oras universitar langa Bucuresti face parte dintr-un proiect mai amplu, numit "Universitatea Viitorului", care consta in construirea, in urmatorii sase-zece ani, a unor campusuri universitare noi in afara oraselor-centre universitare. Oportunitatea demararii proiectului va fi analizata de o comisie interministeriala, infiintata miercuri de Guvern.

Potrivit datelor furnizate de Executiv, in invatamantul superior de stat sunt inmatriculati aproape 645.000 de studenti, aproape de patru ori mai multi comparativ cu 1989. Facilitatile oferite de universitatile de stat - amfiteatre, sali de clasa, laboratoare si camine studentesti - au crescut insa cu aproximativ 15% in acelasi interval.