Camera Deputatilor a scos din buzunar, in ultimii trei ani, nu mai putin de 1,2 milioane de euro pentru amenajarea holului de trecere spre noul sediu al Senatului, acolo unde a fost ridicat, recent, un bar luxos. Secretarul general al institutiei, Mihai Unghianu, a recunoscut, ieri, ca lucrarile de constructie a spatiului respectiv au costat bugetul aproape 47 miliarde de lei.

Cu toate acestea, membrii Biroului Permanent nu s-au aratat deranjati de amploarea investitiei, ba chiar au apreciat ca acea galerie nu putea ramane asa cum prevazusera constructorii Palatului Parlamentului. Mai mult, ei au avut o discutie lejera in sedinta de ieri a forului pe marginea acestui subiect. "In gluma, in Biroul Permanent s-a spus ca pielea de Cordoba din care se zice ca ar fi facute canapelele si fotoliile barului ar putea fi chiar a romanilor care lucreaza in Spania", spunea liberalul Titu Gheorghiof, incercand sa explice ca s-a referit la pielea prelucrata de romani.

El a identificat si vinovatii pentru amploarea pe care subiectul cu pricina a capatat-o in presa: angajatii Departamentului de relatia cu mass-media, care nu i-au informat pe ziaristi din vreme cu privire la investitiile din cladire. "Ar fi fost foarte bine daca stiati din timp ca avem o galerie unde se va face si un bufet. Asa s-a intamplat si cu piscina din subsol", a spus secretarul Biroului Permanent, adaugand ca va cere restructurarea departamentului in cauza.

Titu Gheorghiof a precizat ca va solicita Secretariatului General ca, pe viitor, sa faca publice investitiile ce urmeaza sa fie realizate la Camera Deputatilor, inainte ca acestea sa prinda forma. In context, deputatul PNL a amintit ca, astazi, se va desfasura licitatia publica pentru adjudecarea lucrarilor de instalare a sistemului de vot electronic pentru sala plenului. Intrebat daca licitatia este publica si daca jurnalistii pot asista, Gheorghiof a tinut sa raspunda cu o maxima proprie: "Cu un joc de lego, un copil poate face arme de distrugere in masa... asa e si cu libertatea presei".

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.