Legea finantarii partidelor politice trebuie modificata in regim de urgenta deoarece nu permite finantarea candidatilor din diaspora si nu este adaptata la standardele UE.
Candidatii din diaspora pentru cele patru locuri de deputat si doua de senator se afla intr-o reala dificultate. Desi mai avem putin peste doua luni pana la inceperea campaniei electorale, pentru aceasta categorie de candidati nu exista nici un fel de reglementari referitoare la problemele legate de finantarea actiunilor electorale. Lipsa reglementarilor ii afecteaza atat pe cei care vor candida sustinuti de partide politice din tara, cat si pe independenti. Vidul legislativ este cauzat de faptul ca nimeni - la nivel parlamentar sau guvernamental - nu s-a gandit sa actualizeze Legea finantarii partidelor politice (nr. 334/2006) in momentul revizuirii legislatiei electorale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.