Deputatul PSD Miron Mitrea l-a anuntat ieri pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, ca va demisiona din Parlament ca urmare a neavizarii de catre forul legislativ a cererii DNA pentru inceperea urmaririi sale penale.
"La prima sedinta a Camerei Deputatilor va lua cuvantul in plen si va anunta ca demisioneaza din Parlament, astfel incat procedurile impotriva domniei sale sa poata sa fie urmate. Sigur, la momentul respectiv, e dreptul domniei sale sa ia aceasta decizie pe care eu o consider o decizie eleganta in conditiile in care plenul Camerei s-a opus urmaririi penale", a declarat Bogdan Olteanu, miercuri, intr-o interventie la Realitatea Tv.

Deputatul PSD Miron Mitrea a declarat, pe 25 iunie, ca isi va da demisia din Parlament, daca forul legislativ nu va aviza favorabil cererea DNA privind inceperea urmaririi sale penale.

"E clar ca trebuie sa imi dau demisia ca nu am alta solutie. (...) Cum pot sa accept eu in continuare sa stau in balciul asta, facut intentionat. Trebuie sa imi dau demisia si o sa mi-o dau", a afirmat liderul PSD, intr-o emisiune la Realitatea Tv. Mitrea a adaugat ca este nemultumit de situatia creata dupa ce in Camera Deputatilor a fost anulat votul privind cererea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva sa, precizand ca vrea sa fie cercetat.

Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu, a anuntat miercuri ca pentru deputatii PSD Miron Mitrea si Adrian Nastase nu se poate continua urmarirea penala, deoarece a existat cvorum pentru votarea solicitarilor, dar nu s-a intrunit numarul necesar unui aviz favorabil.

Potrivit numaratorii votului, cererea privind inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase a primit 120 de voturi pentru, 150 impotriva si sase voturi au fost nule.

Cererea similara pentru Miron Mitrea a primit 160 de voturi pentru, 115 impotriva si un vot nul.
Numarul necesar de voturi necesar pentru avizarea cererii DNA era de 218. Munteanu a anuntat ca au fost 278 de deputati prezenti din 326 si doar 48 absenti.

"In acest moment noi astazi stim un lucru, ca nu poate sa continue cercetarea penala", a fost concluzia lui Ioan Munteanu. El a precizat ca, teoretic cel putin, se poate discuta despre posibilitatea reluarii votului. "Cred ca exista juridic si o astfel de solutie, dar nu o am eu", a afirmat el.

Anchetele in dosarele Mitrea si Nastase, pentru care deputatii au respins, miercuri, cererea de urmarire penala facuta de procurori, s-au oprit, iar cazurile sunt blocate, a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan.

"Din acest moment, respectivele dosare sunt blocate, anchetele sunt oprite, din cauza ca nu sunt intrunite conditiile legale pentru continuarea lor
", a afirmat Livia Saplacan.

Dosarul "Zambaccian
", pentru care procurorii nu au primit, miercuri, aviz pentru inceperea urmaririi penale, se refera la modul in care familia Nastase a dobandit imobilul de pe strada Zambaccian.

In cazul Mitrea, acesta este acuzat ca ar fi fost mituit, cind era ministru, cu lucrarile efectuate de trei societati comerciale din Bacau la vila pe care mama sa a detinut-o in Baneasa. In intervalul 2001 - 2004, casa a fost renovata si extinsa cu o suprafata de peste 100 metri patrati, lucrarile fiind executate de firmele Vertcon, Conimpuls si Regal Bacau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.