Premierul Tariceanu i-a promis unei fetite din localitatea bacauana Saucesti, grav afectata de inundatiile din ultima perioada, ca ii va oferi un calculator, in locul celui distrus de apa, potrivit NewsIn.
Fetita face parte dintr-o familie cu sase copii si doi nepoti care locuieste in corturile amplasate in curtea unde inainte de inundatii se afla o casa. Mama copiilor i-a povestit premierului ca autoritatile i-au oferit un cort, insa familia fiind prea numeroasa, au fost nevoiti sa mai cumpere alte doua corturi. Ea i-a laudat pe copii spunand ca sunt foarte buni la invatatura.

Batranii din Saucesti, ale caror case au fost distruse de inundatii, s-au plans ca au ramas fara agoniseala de o viata, iar premierul le-a promis ca pana la inceputul iernii noile case vor fi terminate si vor primi o soba, dar si un aragaz cu butelie. Potrivit proiectului, casele care vor fi reconstruite de autoritati vor avea doua camere, o baie si o bucatarie. Acestea vor fi construite din BCA si pe fundatie de beton, desi in mare parte casele daramate sau afectate erau din chirpici. Materialele necesare reconstruirii caselor au ajuns deja in Saucesti fiind depozitate in curtea scolii.

Premierul le-a cerut angajatilor primariei, dar si primarului liberal Costinel Manea sa nu mai stea in primarie si sa mearga prin sat, sa discute cu oamenii, pentru a vedea ce necesitati mai au. Unii dintre batrani ale caror case au fost daramate de inundatii refuza sa stea la rude sau in tabara organizata in scoala din sat, pe motiv ca trebuie sa pazeasca animalele din gospodarie sau pentru ca pur si simplu nu au vrut sa paraseasca locul in care au trait pana atunci.

Premierul a fost insotit in vizita la Saucesti, de prefectul judetului Bacau, Claudiu Serban, si de primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.