"Statisticile cred ca sunt practic definitive in acest moment, cu cele 5.600 de locuinte. (...) Am vazut in presa ... se fac si se comunica datele date de ONU. Nu stiu cu ce masoara ONU in Romania casele daramate. (...) Exista o mare diferenta intre cifrele date de ONU si... nu stiu cu ce le masoara, cu satelitul", a declarat Tariceanu la inceputul reuniunii convocate luni, la Palatul Victoria, pe tema inundatiilor.

Inundatiile care au afectat Romania au provocat moartea a cinci persoane, evacuarea a 10.520 de persoane si au dus la distrugerea partiala sau totala a 8.941 de case, potrivit unui bilant al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), dat publicitatii in 6 august.

Potrivit ultimului bilant al Ministerului de Interne, prezentat in aceeasi zi, aproape 5600 de locuinte au fost afectate de inundatii, dintre care 3900 locuinte care solicita reparatii, 203 lucrari de consolidare, iar 1492 au nevoie de o reconstructie totala.

Tariceanu a convocat luni o reuniune de lucru pentru analizarea proiectelor de reconstructie a zonelor inundate si a sprijinului acordat persoanelor afectate de inundatii, la care participa ministri si secretari de stat cu atributii in gestionarea situatiei provocate de inundatii.