La iesirea de la audieri, Carstea nu a dat detalii despre motivele prezentei sale la comisie, precizand doar ca a fost chemat in legatura cu "faptele bune" pe care le-a facut de cand se afla la conducerea ALPAB.

Surse din cadrul municipalitatii sustin ca unul dintre motivele audierii lui Carstea ar fi o sesizare privind demolarea unei terase din parcul Cismigiu.

Unul dintre avocatii sefului ALPAB, Catalin Dancu, a spus, dupa terminarea audierilor, ca el si clientul sau sunt nemultumiti de ceea ce a analizat comisia, mai exact de interpretarea data unor acte, potrivit careia acestea nu ar fi conforme cu legea.

Decizia Comisei de disciplina in cazul lui Carstea va fi luata saptamana viitoare.

Directorul ALPAB este al treilea sef din cadrul municipalitatii care a fost chemat in fata Comisiei de disciplina din Primaria Capitalei, in urma sesizarilor privind deficiente in activitatea profesionala. Primul audiat a fost arhitectul sef al Capitalei, Adrian Bold, care a fost demis din functie, la propunerea comisiei, de primarul general Sorin Oprescu. Apoi, a urmat directorul de Integrare Europeana, Radu Ancuta, care a scapat doar cu retrogradarea din functie, pe o perioada de trei luni.

De la instalarea lui Oprescu la conducerea primariei, alti trei sefi din domenii importante ale municipalitatii nu se mai afla in functie. Directorul Directiei de Infrastructura si Servicii Publice, Gheorghe Udriste, si adjunctul sau, Daniel Patentasu, au demisionat, iar seful Administratiei Strazilor, Claudiu Balan, a fost inlocuit printr-o decizie a primarului general.

Imediat dupa investirea in functie, la jumatatea lunii iunie, Sorin Oprescu a declarat ca nu a venit in primarie pentru a face concedieri cu orice pret si ca angajatii care nu fac fata sarcinilor de serviciu vor parasi oricum singuri pozitiile pe care le ocupa.