Centrul „Simon Wiesenthal" demareaza campania "Ultima posibilitate" pentru capturarea unor criminali de razboi.

O lista ce contine numele celor mai cautati colaboratori si adepti ai lui Hitler, despre care se presupune ca sunt inca in viata, a fost data publicitatii de catre agentia de presa "Associated Press". Centrul "Simon Wiesenthal" a lansat o campanie prin care se urmareste depistarea si capturarea acestora. Campania vizeaza doua mari zone geografice: America Latina si Europa.

Pentru misiunea pe care si-au propus-o, cercetatorii centrului care coordoneaza informatiile despre victimele Holocaustului fac apel la ajutorul cetatenilor, dar si al guvernelor din tarile care au oferit adapost criminalilor de razboi nazisti.

Lista "celor mai cautati", data publicitatii de "Associated Press", a fost remisa autoritatilor din tari latino-americane, dar si din Europa, unde multi colaboratori si apropiati ai lui Hitler si-au gasit un nesperat refugiu. In 2007, la nivel mondial, s-au desfasurat peste 1.020 de anchete referitoare la masacrele comise de acestia in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Anul ace­sta, numarul investiga­tiilor a scazut semnificativ.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.