Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a anuntat noi masuri menite sa impiedice persoanele condamnate pentru pedofilie sa comita noi infractiuni.

Presedintele Sarkozy a precizat ca de aici inainte pedofilii condamnati vor avea parte de un tratament mult mai sever, care va merge pana la internarea si castrarea chimica a celor considerati periculosi.

Anuntul a fost facut in urma unui caz recent in care un pedofil eliberat din inchisoare a atacat un baiat.

Presedintele Sarkozy a descris agresarea sexuala a baiatului de cinci ani - petrecuta saptamana trecuta - drept un dezastru de necrezut.

Presupusul agresor este un pedofil care ispasise 18 ani dintr-o condamnare de 27 de ani la inchisoare si fusese eliberat anticipat in luna iulie 2007. Aparent, dupa eliberare el nu fusese supravegheat.

Aceasta nu este singura problema iesita la iveala in urma scandalului national declansat in urma agresarii baiatului de cinci ani.

S-a aflat si ca un medic al inchisorii in care si-a ispasit pedeapsa presupusul agresor al baiatului i-a prescris acestuia un medicament impotriva impotentei - Viagra.

Medicul inchisorii din localitatea Caen - aflata in nordul Frantei - a declarat politiei ca detinutul i-ar fi spus ca dorea sa poata intretine relatii cu femei dupa eliberare.

Medicul sustine ca nu a avut acces la cazierul detinutului inainte de a-i prescrie reteta.

'Castrare chimica'

Dupa o intalnire cu membri ai guvernului, domnul Sarkozy a anuntat ca in viitor persoanele condamnate pentru crime de natura sexuala vor trebui sa-si ispaseasca intreaga sentinta.

La sfarsitul sentintei, a mai spus presedintele Frantei, "ei vor fi examinati de o comisie medicala si daca aceasta ajunge la concluzia ca sunt periculosi pentru societate, atunci nu vor fi eliberati ci vor fi internati intr-un spital de maxima securitate unde vor fi tratati."

Spitalul la care s-a referit presedintele Sarkozy urmeaza sa fie construit in orasul Lyon.

In ce priveste tratamentul la care vor fi supusi pedofilii considerati periculosi presedintele a precizat:

"Cei care vor accepta tratamentul vor putea parasi spitalul, dar vor fi obligati sa poate un dispozitiv de urmarire electronica si sa continue tratamentul hormonal."

"Il puteti numi castrare chimica, indiferent daca va place, sau nu. Mie nu-mi este frica de cuvinte", a spus Nicolas Sarkozy.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.