Romano Prodi ramane in fruntea Guvernului italian! Premierul demisionar a reusit sa obtina un vot de incredere in Senat. Chiar daca scorul a fost strans. Doar 5 voturi au facut diferenta.
La exact o saptamana dupa ce si-a prezentat demisia, premierul italian a reusit sa obtina votul de incredere din Senat. Camera Superioara a Parlamentului de la Roma a aprobat motiunea de incredere in Cabinetul Prodi, investit in urma cu 9 luni. Un rezultat strans si o victorie furtunoasa, cu o diferenta de doar cinci voturi. Dintre cei 320 de senatori prezenti, 162 au votat pentru sustinerea guvernului Prodi, iar 157 impotriva. Urmeaza votul in Camera Deputatilor, dar acela este considerat mai mult o formalitate, deoarece premierul detine o majoritate confortabila.

Totusi, analistii politici cred ca Executivul nu are foarte multe sanse sa supravietuiasca. Prodi si-a dat demisia saptamana trecuta, dupa ce a pierdut in Senat votul privind strategiile de politica externa. Membrii Legislativului nu au cazut de acord asupra mentinerii trupelor in Afganistan si a relatiei cu Statele Unite. La scurt timp, insa, a fost reconfirmat in fruntea guvernului, de catre presedintele Giorgio Napolitano.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.