Cetatenii europeni se aprind usor cind vine vorba despre aderarea Romaniei in rindul UE. BBC ii supune si unui test de cunostinte privind tara noastra.

Saptamina trecuta, BBC a lansat o dezbatere pe site-ul propriu (newsforums. bbc.co.uk/nol/thread.jspa?threadID=3882&&&edition=2&ttl=20060929151912) in care i-a rugat pe cititori sa vorbeasca despre efectele integrarii Romaniei si Bulgariei in Uniunea Europeana.

Acum patru zile, site-ul britanic a conceput si un chestionar de cultura generala (news.bbc.co.uk/2/hi/europe/5369128.stm), pentru a vedea cit de multe stiu europenii despre trecutul celor doua tari balcanice.

Romania in variante

"Cunoastem ceva despre ele? Aflati acest lucru dind testul nostru cu zece intrebari legate de istorie, sport, cultura si mediu", isi invita jurnalistii britanici cititorii. Chestionarul cuprinde sase intrebari despre tara noastra, cu trei variante de raspuns. Doua dintre ele ii invita pe cititori sa aleaga intre speciile de animale din Romania ce se vor dubla dupa integrare, apoi intre cele care vor reprezenta delicateturile din salbaticiile UE.

Europenii sint indemnati apoi sa raspunda cum a reusit Steaua Bucuresti sa ajunga in 1986 prima echipa est-europeana cistigatoare a unei cupe europene sau de unde se trage numele tarii noastre. Ultima intrebare ofera variante de raspuns pentru cel mai mare export al celor doua tari din 2005.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.