In capitala germana, una dintre operele lui Mozart nu a mai fost montata deoarece contine elemente care ar putea deranja musulmanii

Mediile publice germane au intrat in aprige dispute, ca urmare a deciziei de marti a directiunii Deutsche Oper, una dintre cele trei opere berlineze, de a interzice un spectacol montat dupa una dintre operele lui Wolfgang Amadeus Mozart, in care exista anumite pasaje "inflamante", in opinia conducerii institutiei, pentru comunitatea musulmana.

La scurt timp dupa ce oficialii operei berlineze si-au anuntat decizia de a anula spectacolele cu opera "Idomeneu", programate pentru noiembrie, cancelarul Merkel a declarat: "Trebuie sa fim atenti sa nu ne retragem treptat de teama extremistilor violenti". Merkel a refuzat transant sa sustina decizia Operei, adaugind: "Cenzura din cauza fricii este inacceptabila".

Cotidianul german conservator "Frankfurter Allgemeine Zeitung" comenta asupra deciziei operei berlineze: "Este vorba despre pericolul care pindeste toate democratiile vestice: este vorba despre pericolul la adresa traditiilor noastre civice de a gindi despre si de a interactiona cu celalalt, atrofia curajului nostru civic si abandonarea voluntara a libertatii expresiei, protejata de Constitutie".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.