Rezultatele oficiale ale referendumului din 17 septembrie, date recent publicitatii, indica faptul ca 97,1 la suta dintre alegatorii autoproclamatei Republici Transnistrene s-au pronuntat pentru independenta si alipirea benevola ulterioara la Rusia.
Planurile concrete ale regiunii separatiste au fost expuse intr-un interviu recent aparut pe site-ul Strana Ru si acordat de Evghenii Sevciuk, presedintele Parlamentului, liderul partidului "Innoirea", care detine ponderea principala in legislativul asa-numitei republici. Acesta a anuntat ca autoritatile transnistrene intentioneaza ca in curand sa adreseze conducerii Federatiei Ruse si altor state membre ale CSI apeluri de a recunoaste oficial aceasta "republica".

Oficialul de la Tiraspol a declarat ca, in urma rezultatelor referendumului, nu vede premise reale ca reprezentantii transnistreni sa revina la masa tratativelor cu Chisinaul, cu privire la crearea unui stat moldovenesc comun.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.