Un judecator din Statele Unite a decis sa permita deschiderea unei actiuni de grup in instanta impotriva companiilor producatoare de tutun care au dat de inteles ca tigarile light, mai slabe, ar fi mai putin daunatoare decat cele normale.

Decizia inseamna ca milioane de fumatori pot intenta un proces comun companiilor de tutun.

Unul dintre cei aflati in spatele organizarii procesului este avocatul Paul Gallagher.

El spune ca actiunea in instanta se bazeaza pe acuzatia ca in ultimii 35 de ani fumatorii de tigari light au fost facuti sa creada ca acest gen de tigari ar dauna mai putin sanatatii.

"Responsabilii cu sanatatea din Statele Unite si de peste tot in lume sunt de acord ca nu e nici o diferenta semnificativa in privinta sanatatii intre o tigara light si una normala ba chiar ca tigarile light ar putea fi mai daunatoare din cauza compozitiei fumului", spune Paul Gallagher.

Companiile producatoare de tutun vor face insa apel, argumentand ca e imposibil sa se stie pe ce informatiii se bazeaza oamenii atunci cand aleg ce vor sa fumeze.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.