Ceausescu a dorit sa faca o "Romanie Mare", in vreme ce comunistii de la Budapesta nu respecta nici macar o "Ungarie Mica", sustine episcopul

Episcopul reformat de Piatra Craiului sustine manifestatiile din Piata Kossuth, pe care le-a comparat cu cele de la Bucuresti, din 1990, in Piata Universitatii, si ii acuza pe socialistii lui Gyurcsany de minciuna si lipsa de respect chiar si fata de "Ungaria Mica". Tokes s-a deplasat, sambata, la Budapesta pentru a li se adresa protestatarilor si a-i incuraja.

Dupa ce le-a vorbit manifestantilor de pe podiumul improvizat din Piata Kossuth, Laszlo Tokes a declarat pentru Rompres ca se afla acolo din initiativa proprie si pentru ca a simtit ca oamenii sunt dezorientati, deoarece politicienii i-au abandonat, aluzie la contramandarea marelui miting al FIDESZ.

Tokes le-a spus manifestantilor ca "Iisus Hristos elibereaza nu numai din inchisori sau din lagare de concentrare, ci si de delicte. Aceasta expresie a avut o semnificatie mai adanca, deoarece comunismul a fost o dictatura construita pe minciuni si delicte." El a insistat asupra faptului ca nu este suficient sa darami peretii inchisorilor, asa cum a fost daramat de exemplu Zidul Berlinului, ci este nevoie ca si regimurilor bazate pe minciuna, aflate dincolo de aceste ziduri, sa le fie pus capat.

Episcopul Tokes a comparat manifestatiile de la Budapesta cu cele din 1990 care au avut loc in Piata Universitatii din Bucuresti, exprimandu-si speranta ca acestea vor avea acelasi final ca si cele din Romania, care s-au incheiat cu demisia primului-ministru roman de la acea vreme, Petre Roman.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.