Hugo Chavez, presedintele venezuelan, l-a calificat pe George W. Bush drept diavol, „mincinos si tiran“, intr-un discurs tinut in fata Adunarii Generale a ONU.
"Diavolul a venit chiar aici, ieri, iar mirosul de sulf se simte chiar si acum", este fraza cu care Hugo Chavez si-a inceput discursul in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite, strimbind din nas. Daca, pina acum, Chavez se multumea sa il atace pe presedintele George W. Bush si Statele Unite, din confortul si siguranta propriului palat, discursul de ieri a socat, cu atit mai mult cu cit declaratiile au fost facute pe tarim american. "Ca purtator de cuvint al imperialismului (Bush - n. red.), a venit sa ne impartaseasca propria reteta de conservare a actualelor tendinte de dominare, exploatare si jefuire a popoarelor acestei lumi", acuza Chavez.

Presedintele venezuelan nu s-a putut abtine sa nu isi arate si cunostintele vaste din cinematografia "imperialista". "Un film regizat de Alfred Hitchcock ar putea folosi acest scenariu. As propune chiar si un titlu: Reteta Diavolului", a completat Chavez. Pentru a da impresia unei bune pregatiri "stiintifice", in timpul discursului despre "capitalismul salbatic" promovat de americani, Chavez flutura o carte scrisa de Noam Chomsky, unul dintre cei mai cunoscuti critici ai politicii externe americane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.