Iranul considera ca SUA controleaza Consiliul de Securitate. Totusi, SUA nu au reusit sa impuna sanctiuni Iranului in acest for.

Presedintele iranian Mahmud Ahmadinejad a folosit ocazia discursului sau la Adunarea Generala a ONU, de marti, pentru a ataca credibilitatea Consiliului de Securitate al organismului international. "Atit timp cit Consiliul nu este in stare sa actioneze in numele intregii comunitati internationale in mod transparent, just si democratic, nu va fi niciodata nici legitim, nici eficient", a spus Ahmadinejad, care considera ca SUA influenteaza deciziile forului. Referitor la situatia din Liban, iranianul a acuzat Consiliul de Securitate ca a luat partea Israelului: "Consiliul de Securitate a fost practic pus in incapacitate de a cere o incetare a focului de catre anumite puteri". "Se pare ca acest Consiliu de Securitate se poate ocupa doar de asigurarea drepturilor si securitatii anumitor mari puteri".

Franta rupe rindurile

Ahmadinejad s-a referit la programul nuclear iranian, pe care l-a calificat ca exclusiv civil. Saptamina aceasta, Consiliul de Securitate al ONU va lua in discutie impunerea de sanctiuni Iranului, pentru nerespectarea cerintei de a suspenda programul de imbogatire nucleara a uraniului. Cu toata nemultumirea presedintelui iranian, pina acum Statele Unite nu au reusit sa impuna Teheranului sanctiuni, asa cum ar fi dorit, pentru ceea ce considera a fi un program nuclear militar.

Cotidianul

Sursa: CotidianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.