Google ar urma sa plateasca o amenda in valoare de un milion de euro zilnic

Un tribunal belgian a solicitat companiei Google sa inceteze reproducerea unor articole in limba franceza, preluate din ziarele locale, in sectiunea de stiri a paginii de Internet pentru utilizatorii din Belgia, urmand sa fie amendata, in caz contrar, cu un milion de euro zilnic.

Plangerea la adresa companei care detine cel mai utilizat motor de cautare pe Internet din lume a fost inaintata de Copiepresse, o organizatie care administreaza drepturile de reproducere totala sau partiala a materialelor publicate in presa in limba franceza si germana din Belgia.

Hotararea judecatoreasca, emisa pe 5 septembrie, stipuleaza ca Google trebuie sa plateasca o amenda in valoare de un milion de euro (1,3 milioane de dolari) zilnic in cazul in care nu se conformeaza solicitarilor autoritatilor pana luni, 18 septembrie, a afirmat secretarul general al Copiepress, Margaret Boribon.

Cu toate acestea, linkuri si rezumate ale articolelor aparute in ziarele belgiene, precum La Derniere Heure, La Libre Belgique si Le Soir, erau disponibile luni dimineata pe pagina de Internet a companiei Google pentru utilizatorii din Belgia.

Solicitam companiei Google sa plateasca sumele stipulate si sa ceara autorizatie pentru utilizarea materialelor noastre. Google vinde publicitate si castiga bani pe seama articolelor noastre.

Margaret Boribon

"Solicitam companiei Google sa plateasca sumele stipulate si sa ceara autorizatie pentru utilizarea materialelor noastre. Google vinde publicitate si castiga bani pe seama articolelor noastre", a declarat doamna Boribon pentru Reuters, confirmand informatiile aparute in presa belgiana.

Totodata, Margaret Boribon a afirmat ca a inceput sa informeze si alte organizatii europene cu activitate in acelasi domeniu asupra rezultatelor actiunii in instanta, precizand ca procese similare ar putea fi lansate si in alte state europene.

Avocatii Google de la Bruxelles care reprezinta compania in acest proces nu au fost disponibili pentru comentarii.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.