Printul Charles intentioneaza sa cumpere o proprietate in satul Viscri, din Transilvania. Nu, mostenitorul tronului Marii Britanii nu are de gand sa se mute in Romania.

Ferma pe care a pus ochii va fi renovata si reconditionata pentru a fi inclusa in circuitul turistic. Casa care l-a fascinat pe printul de Wales a fost construita la inceputul secolului al XIX-lea.

De altfel, intentia lui Charles este de a revitaliza turistic zona si de a incuraja, prin puterea exemplului, investitiile. Caroline Fernolend, consilier local si unul dintre cei 25 de descendenti ai saxonilor care au locuit in Viscri, crede ca satenii il vor primi cu bratele deschise pe mostenitorul britanic. "Am fost profund impresionat de frumusetea naturii si bogatia culturala a locului. Aceasta zona reprezinta un trecut pierdut de cei mai multi dintre noi", nota printul de Wales dupa una din vizitele sale la Viscri.

Fundatia "Mihai Eminescu", cea care se ocupa de reconditionarea a peste 400 de case pe intreg teritoriul Romaniei, se va ocupa si de renovarea fermei lui Charles. Presedinta fundatiei, Jessica Douglas-Home, a declarat ca "incercam sa aducem casele cat mai aproape de planul original. Pentru printul Charles vom face o concesie. Ii vom amenaja o toaleta inauntru".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.