Organizatia pentru apararea drepturilor omului, Amnesty International, i-a acuzat pe militantii Hezbollah de comiterea de crime de razboi in cursul recentului conflict cu Israelul.

Hezbollah neaga ca ar fi ales deliberat tinte civile, spunand ca n-a facut altceva decat sa raspunda agresiunii israeliene. In trecut, Amensty International a acuzat si Israelul ca ar fi lovit cu buna stiinta tinte civile in Liban.

"Au avut loc abuzuri foarte grave, de ambele parti, si de aceea cerem Natiunilor Unite sa declanseze o investigatie independenta. Principalul argument dat de Hezbollah a fost acela ca a procedat asa cum a procedat fiindca Israelul, la randul sau, ataca civili", spune Claudio Cordone, purtator de cuvant al Amnesty International.

"Nu putem fi de acord cu un astfel de argument. Astfel de represalii sunt interzise de legea internationala. Rezultatul e ca pretul a fost platit de civili de ambele parti".

"Tragerea la raspundere a celor responsabili este un mod de a compensa nedreptatile facute. Exista apoi si alte feluri de compensatii, cum sunt cele materiale. Un alt aspect este principiul responsabilitatii pentru actele comise, indiferent ca e vorba de un comandant israelian sau de unul al Hezbollah" considera Claudio Cordone.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.