Guvernul israelian a anuntat ca va ridica blocada aeriana si navala impusa Libanului, joi la ora locala 18. Blocada a fost impusa in urma cu sapte saptamani, la inceputul conflictului cu militantii miscarii Hezbollah.

Potrivit unei declaratii emisa de cabinetul premierului israelian Ehud Olmert, fortele internationale vor inlocui trupele israeliene care controleaza activitatea porturilor si aeroporturilor din Liban.

In declaratie se mai afirma ca seful executivului de la Tel Aviv a fost instiintat in prealabil de secretarul general ONU Kofi Annan si de ministrul american de externe in ceea ce priveste disponibilitatea fortei de stabilizare de a prelua aceasta sarcina.

Guvernul libanez a insistat asupra faptului ca mentinerea blocadei contravine rezolutiei ONU care a pus capat conflictului, luna trecuta.
De altfel, autoritatile libaneze amenintasera ca blocada va fi incalcata oricum, in caz ca nu va fi ridicata de urgenta.

Israelul a sustint insa ca blocada e necesara pentru a impiedica reinarmarea militiilor Hezbollah.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.