Un studiu recent al British Institute for Public Policy Research arata ca, dintre populatiile Uniunii Europene, portughezii sunt cei mai lenesi in ceea ce priveste reciclarea deseurilor. Dupa cum informeaza EUobserver, portughezii recicleaza doar 3% din gunoaiele pe care le produc. Aproape la fel de lenesi ca portughezii sunt grecii, care recicleaza doar 8%, si britanicii, cu 18%.

Printre cei mai harnici dintre europeni sunt olandezii, care recicleaza mai bine de 65% dintre deseuri, austriecii cu 59% si germanii cu 58%. In unele regiuni din Germania, acest procent ajunge chiar la 65%, din cauza masurilor luate de autoritati, care taxeaza deseurile nereciclate. Printre cei mai mari producatori de deseuri se numara irlandezii, fiecare dintre acestia lasand in urma 869 kg de gunoi pe an. Danezii nu se lasa nici ei mai prejos, cu o performanta de 869 kg.

Grecii abia daca produc jumatate din cantitatea de gunoi care revine unui irlandez, si anume 433 kg pe cap de locuitor. In acest fel, grecii isi mai spala din pacatele pe care le fac, fiind lenesi la reciclare. Analiza cuprinde numai cele 15 state vechi membre ale UE si se bazeaza pe date culese in perioada 2003-2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.