Unii judecatori din Coreea de Sud vor sa schimbe legea privind procedurile de divort, deoarece aceasta tara se confrunta cu una dintre cele mai mari rate de divort din Asia, transmite Reuters.

Cea mai aglomerata zi din saptamana este lunea, cand multe cupluri ajung la tribunal pentru ca doresc sa divorteze din cauza unor certuri care au avut loc la sfarsitul saptamanii, a spus judecatoarea Yoo Jae-bok. "Au nevoie de consiliere, nu de un divort acordat pe loc", a adaugat aceasta.

Motivele de divort sunt diverse, de la povesti despre rude deranjante la soti acuzati ca nu castiga destui bani si sotii acuzate ca sunt prea cheltuitoare. Cuplurilor li se ofera formulare si sunt ajutate de functionarii de la tribunal sa le completeze. Taxele sunt echivalente cu cativa dolari, iar divortul are aplicabilitate imediat ce actele sunt semnate.
Numarul divorturilor in Coreea de Sud s-a dublat din 1995. Stigmatizarea sociala nu mai reprezinta un motiv pentru ca doi oameni sa ramana casatoriti. In plus, legea permite cuplurilor sa divorteze pe loc.

Unii judecatori, care vor sa schimbe legea privind procedurile de divort, doresc sa impuna cuplurilor o perioada de calmare de trei luni in care acestea sa se gandeasca bine la implicatiile unui eventual divort.
Judecatorii vor ca in cazul anumitor cupluri sa se recomande si niste sedinte de consiliere cu un psiholog.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.