Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a anuntat schimbarea oficiala a steagului tarii cu ocazia aniversarii a 200 de ani de la folosirea primului steag al tarii. Era o decizie asteptata dar foarte controversata iar opozitia a anuntat ca va organiza demonstratii de protest. Venezuelenii de rand au apucat sa arunce o prima privire la noul steag in timpul unei ample parade militare. Steagul are acum o stea in plus, in conformitate cu dorinta lui Simon Bolivar, liderul miscarii pentru independenta din secolul XIX, idolul presedintelui Hugo Chavez.

Stema a fost si ea schimbata iar calul alb care pana acum galopa spre dreapta, acum e orientat spre stanga. Opozitia a organizat demonstratii de protest impotriva acestor schimbari. Un reprezentant al opozitiei spune ca in prezent Venezuela are doua steaguri- cel cu sapte stele, recunoscut de democrati si un altul, cu opt stele, simbol al totalitarismului si comunismului. Guvernul a anuntat ca va exista o perioada de tranzitie de cinci ani, rastimp in care toate institutiile publice trebuie sa isi schimbe steagul. Toate timbrele, bancnotele, monedele si pasapoartele vor trebui, de asemenea, schimbate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.