Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a anuntat schimbarea oficiala a steagului tarii cu ocazia aniversarii a 200 de ani de la folosirea primului steag al tarii. Era o decizie asteptata dar foarte controversata iar opozitia a anuntat ca va organiza demonstratii de protest. Venezuelenii de rand au apucat sa arunce o prima privire la noul steag in timpul unei ample parade militare. Steagul are acum o stea in plus, in conformitate cu dorinta lui Simon Bolivar, liderul miscarii pentru independenta din secolul XIX, idolul presedintelui Hugo Chavez.

Stema a fost si ea schimbata iar calul alb care pana acum galopa spre dreapta, acum e orientat spre stanga. Opozitia a organizat demonstratii de protest impotriva acestor schimbari. Un reprezentant al opozitiei spune ca in prezent Venezuela are doua steaguri- cel cu sapte stele, recunoscut de democrati si un altul, cu opt stele, simbol al totalitarismului si comunismului. Guvernul a anuntat ca va exista o perioada de tranzitie de cinci ani, rastimp in care toate institutiile publice trebuie sa isi schimbe steagul. Toate timbrele, bancnotele, monedele si pasapoartele vor trebui, de asemenea, schimbate.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.