Birourile de vot s-au deschis marti dimineata in Israel in vederea alegerilor legislative pentru cel de-al 19-lea Knesset, la care premierul Benjamin Netanyahu este favorit.

Birourile de vot se vor inchide la ora 22.00 (22.00 ora Romaniei), iar dispozitivul de securitate va fi consolidat. Posturile de televiziune isi vor publica estimarile inca de la inchiderea urnelor.

Aproximativ 5,6 milioane de israelieni voteaza pentru reinnoirea Knessetului, format din 120 de deputati, si, dupa toate aparentele, pentru reconfirmarea lui Netanyahu, scrie MEDIAFAX.

Potrivit ultimelor sondaje publicate vineri, lista foarte de dreapta care reuneste Likud, al lui Netanyahu, si Israel Beiteinou al ultranationalistului Avigdor Lieberman, este creditata cu 32-35 de locuri in Knesset.

In calitate de lider al listei celei mai puternice, "Bibi" Netanyahu este aproape sigur ca va obtine un al treilea mandat, al doilea consecutiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.