Guvernul turc va interzice accesul navigatorilor pe Internet din tara la fragmente din filmul "Inoncenta musulmanilor", care a provocat proteste masive si mai multi morti in tarile islamice.

"O procedura legala a fost angajata pentru a suprima continutul inregistrarilor video la adresele URL (...), din cauza tulburarilor provocate in tara noastra si in lume de filmul care insulta islamul si musulmanii si care contine elemente provocatoare", explica ministerul intr-un comunicat.

La solicitarea AFP, ministerul a precizat ca demersul Guvernului viza mai degraba sa interzica link-urile care permit accesul la fragmente din film decat sa interzica site-urile care le propun, scrie MEDIAFAX.

"Accesul la fragmente video a fost blocat in mare masura cu ajutorul furnizorilor (turci) de acces la Internet", a subliniat acesta.

Autoritatile turce au solicitat totodata Google sa suprime anuntul filmului in catalogul site-ului de partajare de inregistrari video online YouTube, al carui proprietar este este, potrivit aceleiasi surse.

Numeroase tari, intre care Egiptul, Arabia Saudita, India, Malaysia sau Indonezia, au interzis deja accesul la film pe Internet sau au obtinut de la Google sa suprime link-urile catre acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.