Mii de femei au participat la manifestatii in Cairo fata de agresiunile fortelor de ordine asupra femeilor protestatare.

Demonstrantii purtau fotografii ale unei femei care a fost batuta si tarata pe strazi, fiind expusa lenjeria intima - un incident care i-a socat pe egipteni. Protestul a avut loc in piata Tahrir unde in ultimele cinci zile s-au produs ciocniri violente intre demonstranti si fortele de ordine.

Secretarul de Stat Hillary Clinton a acuzat luni politia egipteana si soldatii ca vizeaza intentionat femeile. Aceasta a declarat la Washington ca femeile sunt umilite pe aceleasi strazi unde si-au riscat vietile pentru revolutie. "Aceasta umilire sistematica a femeilor egiptene dezonoreaza revolutia, aduce rusine statului si uniformei si nu este demna de un popor maret", a declarat aceasta in fata publicului de la Georgetown University. Clinton a numit "socante" evenimentele ultimelor zile, potrivit MEDIAFAX.

  • Protestatara Navara Negm a declarat ca fortele de securitate incearca in mod deliberat sa umileasca femeile

"Ei stiu ca oamenii carora nu le pasa de propria viata le pasa de mama lor, sotie sau sora. Asa ca au vrut sa umileasca intreg poporul egiptean umilind femeile", a declarat aceasta pentru BBC.

Intr-o declaratie, Consiliul Suprem al Fortelor Armate si-a exprimat "adancul regret catre femeile puternice ale Egiptului pentru faradelegile recentelor incidente din cadrul protestelor in fata Parlamentului si a Guvernului". Anterior, generalul Adil Emara, un membru al consiliului militar, a declarat ca atacul asupra femeii a fost un incident izolat si se afla sub ancheta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.