Furtuna tropicala Washi, care afecteaza sudul statului Filipine, a provocat moartea a cel putin 180 de persoane, iar aproape 400 sunt date disparute, potrivit unui bilant furnizat sambata de surse militare.

Furtuna a afectat insula Mindanao, unde 97 de cadavre au fost gasite la Cagayan de Oro, unul dintre principalele porturi ale insulei, si 75 la Iligan, un alt port din sud, potrivit unui purtator de cuvant, colonelul Leopoldo Galon, care a adaugat ca 375 de persoane sunt date disparute numai in aceste doua orase.

Aproape 2.000 de persoane surprinse de inundatii au fost recuperate de echipele de interventie militare cu ajutorul camioanelor, barcilor sau elicopterelor, a precizat el.

Ploile inregistrate in ultimele 24 de ore au dus la cresterea nivelului raurilor si au provocat inundatii.

"S-a intamplat foarte repede, in timp ce oamenii dormeau", a povestit la postul de televiziune GMA primarul din Iligan, Lawrence Cruz, citeaza MEDIAFAX.

De asemenea, cinci decese s-au inregistrat in urma unei alunecari de teren pe coasta de est si trei la Polanco, in sud.

Furtuna, insotita de rafale de vant de pana la 75 de kilometri pe ora, se indrepta sambata spre insula Palawan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.