Peste 20.000 de prizonieri politici au fost eliberati in Egipt din februarie, dupa ce revolta populara a inlaturat regimului lui Hosni Mubarak.

"Un numar de 20.103 de prizonieri politici au fost eliberati incepand cu februarie", a anuntat marti prim-ministrul Kamal al-Ganzur.

Acesta sustine ca 68 de detinuti politici se afla inca in inchisoare, inclusiv 48 care au fost condamnati, conform lui Mena.

In timpul regimului lui Hosni Mubarak, care a fost inlaturat de la putere pe 11 februarie in urma protestelor, grupurile pentru apararea drepturilor omului estimau la cateva mii numarul detinutilor politici inchisi in virtutea legii cu privire la starea de urgenta pe care regimul o utiliza impotriva adversarilor, in special a islamistilor, potrivit MEDIAFAX.

Conform acestei legi, al carui scop a fost limitat anul trecut de Hosni Mubarak la lupta antiterorista si la traficul de droguri, suspectii puteau fi retinuti pe termen nelimitat fara a fi inculpati si primeau pedepse grele cu inchisoarea.

Armata aflata la putere dupa inlaturarea lui Mubarak a mentinut aceasta lege care vizeaza acum si grevele, dar asigura ca aceasta nu afecteaza protestele politice ale cetatenilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.