Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen ar putea sa nu fie discutata la reuniunea de marti a Consiliului Justitie si Afaceri Interne, a declarat un diplomat european de rang inalt.


Aceasta decizie ar fi fost motivata de faptul ca nu s-a inregistrat nicio evolutie pozitiva, a declarat diplomatul pentru dnevnik.bg. Comentariile sale intervin in urma anuntului de saptamana trecuta al Olandei cu privire la mentinerea atitudinii sale fata de aderarea la Schengen a Romaniei si Bulgariei.

  • O decizie in acest sens va fi amanata pentru 2012

Diplomatul a adaugat ca presedintia poloneza a UE sustine o aderare in etape a celor doua tari la Schengen, incepand cu deschiderea granitelor maritime si aeriene la sfarsitul lui martie 2012, dar Olanda a decis inca o data sa blocheze acest proces, scrie MEDIAFAX.

Vineri, liderii celor 27 de state membre UE, reuniti la Bruxelles in cadrul ultimului lor summit din 2011, au amanat inca o data aderarea Romaniei si Bulgariei.

Guvernul olandez a invocat rezultatele nesatisfacatoare ale luptei impotriva coruptiei si crimei organizate
in explicarea opozitiei sale. Olanda a ramas singurul stat UE care se opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen, dupa ce Finlanda si-a modificat atitudinea in noiembrie, acceptand o aderare in etape.

Citeste si : "Razboi TOTAL": Basescu evita produsele olandeze


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.