Doua treimi dintre finlandezi cred ca este mult sau destul de mult rasism in tara lor, romii fiind populatia fata de care acestia au cele puternice resentimente, potrivit unui sondaj TNS Gallup.

Potrivit sondajului, comandat de Helsingin Sanomat si citat de Helsinki Times, dintre toate minoritatile, finlandezii au cele mai multe resentimente fata de romi, somalezi si musulmani.

Astfel 37% dintre finlandezi au o parere negativa in legatura cu romii. Aceasta atitudine poate fi explicata partial prin faptul ca romii din Finlanda sunt asimilati cu cersetorii romi veniti din Romania, afirma Magdalena Jaakkola de la Universitatea din Helsinki.

Finlandezii au fost intrebati in legatura cu atitudinea pe care o au fata de 17 nationalitati sau minoritati. Dintre acestea, 13 au primit pareri pozitive din partea majoritatii populatiei. O mare parte dintre finlandezi (35%) cred ca islamul este o amenintare pentru valorile occidentale si pentru democratie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.