Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 s-a produs in noaptea de luni spre marti in estul Turciei, intr-o zona deja devastata de seisme puternice in ultimele saptamani, a anuntat observatorul Kandilli, citat de cotidianul Today's Zaman, in editia electronica.

Pentru moment nu se stie daca acest nou cutremur a provocat victime sau pagube materiale. Epicentrul lui a fost situat in satul Mollakasim, au anuntat Observatorul Kandilli din Turcia si Institutul de cercetare a cutremurelor, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit institutului american de geofizica USGS, cutremurul s-a produs la ora 22.08 (00.08 ora Romaniei), la o adancime de zece kilometri si la 30 de kilometri nord-vest de Van. USGS a evaluat magnitudinea seismului la 5,2.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,2 produs in octombrie si un altul cu magnitudinea de 5,6 care a avut loc in urma cu o saptamana au distrus aproximativ 2.000 de cladiri, au provocat moartea a 644 de persoane si au lasat fara locuinta alte cateva mii in provincia estica Van, confruntata cu temperaturi deosebit de scazute pentru aceasta perioada.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.