Peste 70 de persoane au murit in violentele comise luni in Siria, una dintre cele mai sangeroase zile din aceasta tara afectata de opt luni de o revolta populara reprimata sangeros, potrivit unui bilant furnizat de o organizatie neguvernamentala pentru apararea drepturilor omului, relateaza AFP.

Douazeci si sapte de civili au fost ucisi de fortele de securitate, iar 34 de soldati si 12 presupusi dezertori au murit in confruntari armate, a anuntat marti Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH) intr-un comunicat. Alte 60 de persoane au fost ranite.

  • Miscarea de contestare continua

Majoritatea victimelor au murit in provincia Deraa, unde a luat nastere miscarea de contestare la 15 martie, a precizat OSDH, cu sediul in Marea Britanie, conform MEDIAFAX.

"Douazeci si trei de presoane au murit la Deraa in urma focurilor de arma trase de fortele de securitate pozitionate la barajele de pe drumul care leaga localitatile Kherbet Ghazale si Hirak", a precizat organizatia.

In acelasi sector, "34 de soldati au murit in timpul confruntarilor cu persoane inarmate, probabil dezertori, dintre care 12 au murit", potrivit OSDH.

Alti civili au fost ucisi de fortele de securitate in orasul Homs, un important centru al miscarii de contestare, situat in centrul tarii.

Organizatia neguvernamentala a afirmat ca bilantul risca sa creasca din cauza starii grave in care se afla numerosi raniti.

Bilantul nu poate fi confirmat din surse independente deoarece presa straina nu poate circula liber in Siria.

Regele Iordaniei: Presedintele Siriei ar trebui sa demisioneze


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.