Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 s-a produs miercuri in provincia Van, din estul Turciei, provocand prabusirea mai multor cladiri, intre care si un hotel, relateaza site-ul Today's Zaman.

Cel putin sapte persoane au murit si alte 100 au fost prinse sub cladirile daramate, relateaza Sky News.

"Douazeci de persoane au fost gasite in viata si cinci sunt moarte", a declarat vicepremierul Besir Atalay, potrivit MEDIAFAX.

Mai multe persoane au fost salvate din doua hoteluri prabusite, a precizat anterior televiziunea de stat TRT.

Aproximativ 100 de persoane ar fi in continuare prinse sub daramaturi , printre care jurnalisti si angajati umanitari ramasi in zona de la seismul puternic din octombrie.

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 ar fi provocat prabusirea a cel putin 25 de cladiri, dintre care trei erau ocupate in momentul producerii seismului, relateaza CNN Turk. Potrivit televiziunii de stat TRT, printre cladirile prabusite ar figura si o scoala.

Cinci avioane cu echipe de interventie urmau sa plece de la Ankara catre regiunea afectata de seism, pentru a ajuta la operatiunile de cautare a supravietuitorilor.

Cutremurul s-a produs la ora 21.23 (21.23, ora Romaniei), la o adancime de aproximativ 4,8 kilometri. Epicentrul a fost localizat in districtul Edremit, la circa 15 kilometri de provincia Van.

Cel putin 2.000 de imobile s-au prabusit in urma seismului cu magnitudinea 7,2 de la 23 octombrie, iar alte 3.700 nu mai pot fi locuite.

Ultimul bilant al victimelor seismului din Turcia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.