Fostul sofer personal al lui Muammar Gaddafi, Huneish Nasr, care a fost in slujba acestuia timp de 30 de ani, a povestit cum negarea si confuzia au marcat ultimele clipe de viata ale fostului lider libian.

"Totul exploda", a declarat Nasr, evocand momentele dinaintea capturarii lui Gaddafi. "Revolutionarii au venit dupa noi. Nu era speriat, dar parea ca nu stie ce sa faca. A fost singura data cand l-am vazut asa", a povestit el, conform The Guardian.

Nasr sustine ca a ridicat mainile in semn ca se preda atunci cand s-a apropiat un rebel inarmat dar a fost lovit si aruncat la pamant cu o pusca, moment in care si-a pierdut vederea la ochiul stang. Gaddafi a fost scos din canal chiar inainte ca Nasr sa cada, relateaza Mediafax.ro.

El spune ca a petrecut ultimele cinci zile ale asediului cu Gaddafi, mutandu-se dintr-o casa in alta pentru a scapa de combatanti. Purtand inca hainele patate de sange pe care le avea joi, cand a fost ucis Gaddafi, Nasr, in varsta de aproximativ 65 de ani, a declarat ca fostul sau sef parea ca nu intelege ce se intampla in jurul lui, informeaza Realitatea.net.


"Am fost cu el timp de 30 de ani si jur ca nu l-am vazut niciodata purtandu-se urat. El era intotdeauna seful. S-a purtat bine cu mine", a adaugat el, explicand ca a primit un salariu lunar de 800 de dinari (350 de euro) si o casa in Sirt, potrivit adevarul.ro.

Nasr vede ultimele luni printr-o prisma simpla: "I-am crezut atunci cand au spus ca ne luptam cu oameni rai", a declarat el, care i-a ramas loial lui Gaddafi si dupa ce i s-a spus sa se retraga din serviciu in martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.