Saptesprezece camioane ale Semilunii Rosii au fost jefuite de persoane ramase necunoscute dupa seismul produs duminica in provincia turca Van (est), anunta directorul acestei organizatii de caritate, citat de AFP.

"Jafuri de acest fel au avut loc dupa fiecare seism produs in aceasta zona. Saptesprezece camioane ale noastre au fost sparte luni si marti", la Van si la Ercis, principalele orase afectate de puternicul seism produs duminica, declara Ahmet Lutfi Aker.

Turcia va accepta ajutor din strainatate, inclusiv din Israel, dupa cutremurul produs duminica in estul tarii, au declarat miercuri surse diplomatice turce, scrie MEDIAFAX.

Guvernul turc, care a refuzat initial ofertele de asistenta, a decis sa accepte ajutorul din strainatate dupa ce serviciile de gestionare a situatiilor de urgenta au avertizat ca sunt necesare locuinte prefabricate pentru a-i adaposti pe sinistrati, au precizat sursele citate.

Numerosi supravietuitori dorm in aer liber, in frig, dupa cutremurul cu magnitudinea 7,2 produs in provincia Van si soldat cu 459 de morti si peste 1.300 de raniti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.