Bulgaria a vandut arme Libiei in ultimii cinci ani incalcand embargoul impus acestei tari, a declarat vineri Helen Hughes, expert in comertul cu armament in cadrul Amnesty International.

Ea a declarat ca Bulgaria a vandut arme incalcand drepturile omului nu numai Libiei, ci si Egiptului si Yemenului, potrivit unui interviu acordat postului national de radio din Bulgaria, BNR, citat de MEDIAFAX.

Bulgaria a exportat catre Egipt arme in valoare de 100.000 de euro si munitie de 11,5 milioane de euro. Yemenului i-a vandut arme de dimensiuni mici in valoare de 13 milioane de euro, arme de calibru 20 de milimetri in valoare de 2,5 milioane de euro si munitie de 47 de milioane de euro, potrivit lui Hughes.

Ea sustine ca datele acopera o perioada de cinci ani si se bazeaza pe rapoartele Guvernului, subliniind ca un astfel de comert cu arme este problematic si iresponsabil.

Declaratiile sale intervin dupa publicarea, miercuri, a ultimului raport al Amnesty International in care Bulgaria apare alaturi de alte cateva tari care au furnizat armament si munitie regimurilor represive din Orientul Mijlociu si Africa de Nord in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.