Ministrul de Interne, Traian Igas, a declarat, joi, ca Romania nu are dificultati privind aderarea la spatiul Schengen, insa trebuie facute eforturi pentru a convinge factorii de decizie din tarile membre "sa nu schimbe regulile in timpul jocului", iar aceeasi regula sa fie aplicata pentru toti.

Prezent, joi, la Leuseni, in Republica Moldova, ministrul Traian Igas si-a exprimat nemultumirea fata de schimbarea conditiilor impuse Romaniei cu privire la aderarea la spatiul Schengen, relateaza MEDIAFAX.

"Ceea ce trebuia sa facem in raport cu celelalte tari am facut. De aici incolo, trebuie sa avem discutii si intalniri cu ministrii din celelalte tari membre si sa ii convingem ca regulile nu trebuie sa se schimbe in timpul jocului. Daca pentru celelalte tari a fost aplicata o regula pana acum, atunci sa fie aplicata si pentru Romania", a declarat Traian Igas.


Ministrul s-a aratat totusi optimist si si-a exprimat speranta ca pana la sfarsitul anului sa se ia o decizie in ceea ce priveste aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

"Nu pot spune ca avem vreo dificultate. Romania a facut ce trebuia sa faca din punct de vedere al dotarii tehnice pe zona de frontiera. Asteptam acum sa se ia acea decizie politica la Bruxelles. Stim cu totii ce se discuta si care sunt in acest moment framantarile la nivel european. Noi ne-am dorit sa aderam in 2011 si, de aceea, eu sper ca pana la sfarsitul anului sa se ia o decizie in acest sens, chiar daca s-a amanat putin tot acest proces", a mai adaugat Igas.

Ministrul MAI, Traian Igas, a fost prezent, joi, la Leuseni, pentru a semnat un act de donatie catre Republica Modova a unor autovehicule de teren si ambarcatiuni care au apartinut Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Vaslui cu care sa fie supravegheata zona de frontiera dintre cele doua state vecine.

  • Boc: Nu vad decat o sustinere in continuare din partea PE

Si premierul Emil Boc a declarat, joi, ca este atent la ce se va intampla la Consiliul European in privinta aderarii Romaniei si a Bulgariei la Spatiul Schengen, avand in vedere ca aceste doua state au "obstacole politice", dar ca nu vede "decat o sustinere in continuare a aderarii din partea PE".

"Ma uit la ce se va intampla la Consiliul European. Nu vad decat o sustinere in continuare a acestui demers din partea Parlamentului European. In Parlamentul European, decizia a fost foarte clar mentionata, ca Romania si Bulgaria trebuie sa intre in Spatiul Schengen. Avem obstacole politice, dar vom vedea care va fi discutia politica de la nivelul Consiliului European din aceasta luna", a declarat Boc, la Arad, raspunzand intrebarilor unor jurnalisti.

Citeste si:
Carburanții se ieftinesc la sfârșitul săptămânii. Cât costă litrul...
Carburanții se ieftinesc la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.