Fostul lider libian Muammar Gaddafi a fost capturat si omorat joi, dupa ce a fost urmarit de un convoi in orasul Sirt.

  • Gaddafi s-a intalnit cu propriul destin

Purtatorul de cuvant al Consiliului National de Tranzitie, Abdel Hafiz Ghoga, a comunicat ca Muammar Gaddafi a murit in confruntarile armate care au avut loc joi in orasul Sirt.

"Putem anunta ca Muammar Gaddafi a fost ucis de fortele revolutionare", a precizat Ghoga, transmite AFP.

"Este un moment istoric, este sfarsitul tiraniei si dictaturii. Gaddafi s-a intalnit cu propriul destin", a mai spus acesta.

Muammar Gaddafi a murit in urma ranilor suferite in operatiunea care a condus la capturarea sa,au informat anterior surse citate de postul arab Al Jazeera, informeaza MEDIAFAX.

Autoritatile libiene anuntasera ca Muammar Gaddafi a fost capturat la Sirt, fiind grav ranit la ambele picioare si respirand cu dificultate.

  • Si CNN confirmase ca Gaddafi a fost ucis intr-un raid aerian efectuat la Sirt

Astfel, fostul lider libian Muammar Gaddafi a murit in urma ranilor suferite intr-un raid aerian efectuat la Sirt, NATO confirmand existenta unei astfel de operatiuni.

NATO a anuntat ca avioanele Aliantei au atacat joi o coloana de vehicule pro-Kadhafi in apropierea orasului Sirt. "Aceste vehicule dotate cu arme efectuau operatiuni militare si reprezentau o amenintare clara la adresa civililor", a explicat colonelul NATO Roland Lavoie.

Potrivit unor surse din cadrul CNT, Gaddafi a murit in ambulanta, in drum spre spitalul din Misrata. Cadavrul liderului libian este in acest moment la morga spitalului din Misrata.

Muammar Gaddafi era grav ranit la picioare si respira cu dificultate in momentul capturarii, in orasul Sirt, anuntau surse libiene citate de ziarul italian Corriere della Sera. Potrivit altor surse citate de presa italiana, liderul libian avea si rani la craniu.

Captura Foto: Daily Mail/ Gaddafi capturat

Mai multe fotografii cu prinderea lui Gaddafi puteti vedea aici!

Televiziunea Libia Libera afirmase ca "Muammar Gaddafi a fost arestat in acelasi timp cu fiul sau, Moutassim, si cu Mansour Daou (seful serviciilor de securitate interna) si Abdallah Senoussi" (seful serviciilor de informatii libiene)", transmite AFP.

Citeste si:
Unul dintre liderii Hamas, ucis în Beirut într-un atac atribuit...
Unul dintre liderii Hamas,...

Anuntul privind arestarile a fost facut la scurt timp dupa ce autoritatile de tranzitie libiene au afirmat ca sunt pe punctul de a prelua controlul complet asupra orasului Sirt.

  • Mii de libieni au iesit in strada sa sarbatoreasca prinderea dictatorului libian, relateaza CNN.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.